Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Historische Quiz ‘Van Toen Naar Nu’: 13 oktober

oktober 13 @ 14:00 - 17:00

De programmaraad van Kulturhus EGW en Ampt Epe (de historische vereniging voor Epe, Vaassen, Emst en Oene) slaan de handen ineen! Op zondagmiddag 13 oktober wordt er door hen een historische quiz gegeven. Onder het motto ‘Van Toen Naar Nu’ worden er vragen gesteld uit het heden en het verleden van deze gemeente. De vragen die gesteld worden hebben te maken met de gehele gemeente. Dus de dorpskernen Epe, Vaassen, Emst en Oene, maar ook de diverse buurtschappen.

De vragen worden verdeeld over diverse thematische rondes zoals bijvoorbeeld nieuws, volksfeesten, winkels, bedrijven, muziek, sport, gebouwen en historische figuren. De quiz wordt gepresenteerd door ex-wethouder Jan Aalbers. Jan is tegenwoordig voorzitter van Ampt Epe.

(foto: Dennis Dekker, mediamagneet.nl)

De quiz bestaat uit een aantal rondes. Na elke ronde kijkt de jury de antwoorden na en krijgen de teams de tussenstand te horen. De quiz wordt muzikaal omlijst door enkele bijzondere muzikanten die historische liedjes spelen.

Teams mogen maximaal uit vijf personen bestaan. Nog een voorwaarde? Minimaal één van de teamleden moet onder de 25 jaar zijn. Wel zo handig, want sommige vragen komen uit een meer recent verleden. Het is daarbij natuurlijk handig om teams samen te stellen met historische kennis vanuit de verschillende dorpen en met historische kennis vanuit verschillende tijden. Het winnende team ontvangt een passende prijs.

Aanvang: 14.00 uur.

Teams mogen gratis meedoen. Aanmelden kan via deze link. Doe het snel, want de ruimte voor teams is beperkt!

 

 

 

Gegevens

Datum:
oktober 13
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie: